Proč právě FitMeal


U nás ve Fitmealu se řídíme heslem, že duševní pohoda je na prvním místě. Nejsme zastánci drastických diet (bez nařízení lekářů) jako jsou lowcarb, ketodiet atd. Veškeré tyto moderní trendy mají velmi rychlé účinky, ale dlouhodobě nejsou udržitelné. Ve chvíli, kdy se člověk vrátí ke standardní stravě, musí se zákonitě dostavit jojo efekt (Jojo efekt je opětovné zvýšení tělesné hmotnosti po její předchozí cílené redukci. Opětovné přibrání je zpravidla větší, než byla původní redukce).

Záleží nám na zdraví našich klientů, proto se je snažíme naučit zdravému životnímu stylu, který je narozdíl od diety dlouhodobě udržitelný. Sacharidy, tuky, máslo či smetana – tyto položky u nás rozhodně nejsou tabu. Náš jídelníček je sestaven z kvalitních surovin, včetně zmíněných, avšak v omezeném množství tak, aby tělo dostalo potřebné živiny. Díky tomu klient není ochuzen o jídla, která nebývají během redukce hmotnosti běžná.

Chápeme, že s dietou má většinou člověk spojené nepříliš chutné a fádní jídlo, které se velmi často opakuje. My jsme pro klienty sestavili 6 týdenní menu tak, aby byl jídelníček pestrý a rozmanitý. K tomu navíc naše programy zpestřujeme několikrát ročně sezónními potravinami.

Upravili jsme známé recepty a udělali z nich kvalitní zdravá jídla tak, abyste si mohli užít italskou, mexickou, asijskou či indickou kuchyni. Samozřejmě víme, že jsme v Čechách, a tak nedílnou součástí našeho jídelníčku jsou i české tradiční klasiky, zařazené dvakrát týdně.

Kvalitní a vždy čerstvé suroviny

Pečivo z tradiční domácí pekárny Anděl Back

Logo Pekařství Anděl

Všechny produkty jsou vyráběny ručně se zachováním tradičních postupů podle historických receptur s dlouhým zráním těsta.

Náš sortiment tvoří poctivé pekařské výrobky jako jsou chleby z přírodního kvásku, žitné či celozrnné pečivo.

Pro naše klienty necháváme péct speciality jako například ořechový chléb s brusinkami, rajčatový bagel či olivové bulky.

Fotka z pekařství
Fotka z pekařství

Čerstvé těstoviny Pasta Mamma

Logo Pasta Mamma

U nás v kuchyni nenajdete sušené těstoviny z obchodu. Naším cílem je, aby si klienti mohli užít pravé italské recepty!

Z tohoto důvodu si necháváme vyrábět čerstvé těstoviny každý den v malé rodinné firmě z italských surovin a podle původních receptur.

V Pasta mamma vědí, že pro dosažení skvělé chuti a plné žluté barvy těstovin jsou nejdůležitější kvalitní suroviny – mouka a vejce.

„Proto semolinovou mouku nakupují přímo v Itálii a vejce pouze od vybraných tuzemských dodavatel“ říká majitel firmy Pasta Mamma pan Dominik Boor.

Díky nim tak v procesu výroby čerstvých těstovin nemusí používat žádné konzervanty ani barviva.

Fotka druhu těstovin
Fotka druhu těstovin
Fotka druhu těstovin

Microgreens

Lokální superpotravina a vitamínová bomba, která neplní pouze funkci zdobení v našich krabičkách.

Mladé výhonky zeleniny, luštěnin a bylinek vynikají skvělou chutí a dokáží podtrhnout vzhled jídla. Oproti zralé rostlině obsahují až čtyřicetkrát vyšší dávku vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Při sportu pomáhají posilovat imunitu, při dietě naopak čistí především játra a ledviny. Proto je někteří odborníci řadí mezi superpotraviny

Fotka druhu Microgreens
Fotka druhu Microgreens
Fotka druhu Microgreens
Fotka druhu Microgreens

Ovoce a zelenina Dejnožka

Dlouhodobě jsme sháněli dodavatele, který by nám byl schopen dodávat prvotřídní kvalitu ovoce a zeleniny.

Při prvním převzetí objednávky od našeho pana Dejnožky jsme si zamilovali kvalitu, kterou poskytuje.

Pan Dejnožka je lokální dodavatel z Netvořic a naprosto splnil naše očekávání! Jeho produkty poznáte od té supermarketové na první pohled a přičichnutí.

Fotka druhu ovoce
Fotka druhu zeleniny

Domácí „Cukrárna“

Víme, že každá dieta je velmi náročná, a proto jsme si pro Vás nachystali domácí mlsání.

Fitmeal dorty a dezerty jsou velmi pestré, zdravé a všechny pro Vás chystají naši cukráři. Jsou vyrobené z kvalitních surovin a mají lehčí formu než jejich klasické verze.

Nepoužíváme bílý ani hnědý cukr. Místo toho přidáváme zdravotně nezávadné sladidla a ochucený protein.

Fotka dortu
Fotka dortu

České fit klasiky

V našem jídelníčku nesmí chybět česká klasika, kterou pro naše klienty chystáme každé úterý a pátek.Jak si můžeme dovolit nabízet při “dietě” tučná česká jídla? Vybrali jsme nejoblíbenější tradiční recepty a upravili je na zdravou a vyváženou variantu.

Příkladem může být vepřo knedlo zelo.

Maso jsme v tomto případě zaměnili za kvalitní trhané hovězí bez přebytečného množství tuku.

Knedlíky pro Vás chystáme domácí noky z brambor a špaldové mouky, navíc obohacené o bílkoviny z neochuceného proteinu.

Zelí je samo o sobě skvělá a velmi zdravá potravina. My jsme ji navíc dochutili a tak vzniklo zelí brusinkové.

Fotka jídla
Fotka jídla

Techologie

Spousta lidí si stále klade otázku, jak můžeme rozvážet jídlo na 2 dny dopředu, aby zůstalo čerstvé? Pojďme si říct, že čerstvé jídlo znamená připravené a naservírované pro Vás v daný okamžik. Jakmile jednou jídlo nachystáte do krabiček, tak už samozřejmě nikdy nedosáhne stejné kvality čerstvosti. Je jedno, zda ho rozvážíte každý den nebo na 2 dny dopředu.

My rozvážíme jídlo klientům 3x týdně tak, abychom je omezovali co nejméně, jelikož víme, že každodenní rozvážení je doslova “nahánění” a nikdo netouží myslet každý den na to, kde a v kolik se setká s kurýrem.

Abychom mohl i s klidnou hlavou rozvážet jídlo, které “leží” v krabičce 2-3 dny, museli jsme naprosto uzpůsobit technologický postup.

1) Zchlazování (šokování)

Princip šokového zchlazování spočívá v co nejkratším překonání kritických teplot, kdy dochází k rychlému pomnožování mikroorganismů, ať už to jsou bakterie, toxiny, plísně atd. To znamená v co nejrychlejším zchlazení pokrmů z horkého stavu ( + 65°C a více) na teplotu pod + 7°C.

Přednosti zchlazených pokrmů

Chlad je nejšetrnější konzervant vitamínů, minerálů a aminokyselin oproti jiným známým metodám (mražení, sušení, pasterizace, změna PH)

  • Nenarušená buněčná struktura pokrmu
  • Minimální ztráta vlhkosti
  • Vysoká mikrobiologická bezpečnost – čas na pomnožení nežádoucích mikroorganismů je snížen na minimum
  • Senzorické vlastnosti zchlazených pokrmů jsou srovnatelné s pokrmy čerstvými. U mnohých pokrmů dochází k tzv. chuťovému dozrání.

2) Balení krabiček

Dalším krokem k šetrnému udržení čerstvosti je balení krabiček v Modifikované atmosféře (vakuum). Modifikované atmosféra (MAP) je způsob balení potravin, při kterém byl atmosférický vzduch v obalu nahrazen upravenou atmosférou. Obvykle se kombinuje se snížením teploty což je vysoce účinná metoda pro prodloužení trvanlivosti potravin.

MODIFIKOVANÁ, OCHRANNÁ, ATMOSFÉRA ZPOMALUJE PROCES STÁRNUTÍ POTRAVIN TÍM, ŽE OMEZUJE, POPŘÍPADĚ ZABRAŇUJE:

  • oxidaci jednotlivých složek potravin
  • intenzivnímu růstu mikroorganismů
  • ozvoji plísní
  • deformacím a změnám tvaru výrobku

Navíc do našich krabiček přidáváme balící potravinářský plyn, který umožňuje ochránit potraviny konzervačních látek, prodloužení trvanlivosti potravin a zachování jejich čerstvost.

3) Zavážení chladírenskými vozy

Naše krabičky vozíme v chlazených dodávkách při 4°C. Jídlo převážíme studené a tím zamezujeme množení bakterií. Dodávky navíc pravidelně čistíme a dezinfikujeme.