Ve spolupráci se společnosti Nebbia jsme si pro Vás připravili sérií zdravých a chutných receptů. Krok po kroku Vás bude provázet náš kuchař Tomáš a k ruce mu bude NEBBIAgirl Klaudia Mikitkova.


Jako první si společně připravíme šťavnatý sendvič s kuřecím masem, pršutem a vajíčkem. Potěší nejen Vaše chuťové buňky, ale zároveň dodá tělu potřebné živiny a zasytí.


Nutriční hodnoty

403 kCal

26,9 g bílkovin

25,9 sacharidů

21g tuků


Ingredience

30 g čerstvého sýru (př. Philadelphia, lučina, žervé, apod.)

2 plátky římského salátu

15 g pršutu

2 ks sušených rajčat

1 ks vejce (sázeného vejce)

30 g kuřecích prsou (v hotovém stavu)

2 plátky celozrnného toastového chleba

k dochucení: sůl olivový olej


Příprava

Kuřecí maso očistíme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme kuřecí prso a opečeme. Na druhé pánvi rozehřejeme olivový olej. Vyklepneme vajíčko, osolíme a připravíme volské oko. Nakrájíme sušená rajčata, římský salát a hotové kuřecí maso na menší kousky. Jeden plátek toastového chleba potřeme čerstvým sýrem a navrstvíme na sebe list římského salátu, pršut, kuřecí maso, volské oko, sušená rajčata a opět list římského salátu. Přikryjeme druhým plátkem toastového chleba, který také natřeme čerstvým sýrem.


Servírování

Hotový sendvič rozkrojíme na polovinu, případně na trojúhelníčky. Aby lépe držely, můžeme je propíchnout delším párátkem. Teď už jen sníst plněný sendvič dříve, než zavoní někomu jinému.